Performans sergileme, gerek akademik, gerek sosyal, gerekse mesleki yaşam gibi hayatımızın birçok alanında karşımıza çıkmaktadır. Müzisyenler, tiyatrocular ve sahne sanatçıları izleyenlerin karşısında onlara keyifli zamanlar yaşatırken, prova esnasında ya da seçmeler gibi stresin yoğun olduğu durumlarda performans gösterirler.
Öğrenciler sınıflarında bir soruya yanıt verirken, ev ödevlerini yaparken ya da sınav esnasında soruları cevaplarken performans gösterirler.
Çalışma hayatındaki insanlar yaptıkları hemen her görevde performans gösterirler; bu bir iş görüşmesi, yoğun bir ofisi yönetmek, haftalık toplantılarda projenin durumu ile ilgili çalışma ortaklarına sunum yapmak ya da ürünü müşteriyi tanıttıkları esnada olabilir.
Sosyal hayatta, insanlar bir akşam yemeği partisi verirken ya da bir randevuya giderken performans gösteriler.
Hepimizin hayatında birçok farklı ilişkisi vardır ve sağlıklı ilişkiler yürütmek için çeşitli yollarla performans gösteririz.
Özetle; performans sadece spor ve sanatta değil günlük yaşamın hemen hemen her alanında karşımıza çıkmaktadır. Performans, kişiden kişiye, durumdan duruma değişmekle birlikte hemen herkeste bir miktar stres ve kaygı yaratır.
Bazı durumlar, stres ve kaygı aşırı olduğu zamanlarda, performansı olumsuz yönde etkileyecek, hatta fizyolojik ve psikolojik sağlığı bozacak noktalara varabilir. Danışanların performanslarını en iyi şekilde sergilemelerine, öz güvenlerini ve kişisel gelişimlerini arttırmalarına ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amaçlanır.
Uzmanlara yönelik çalışmalar;
Atölye Çalışmaları,
Süpervizyon Çalışmaları,
Eğitimler.